X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Un drum importanta din țară, va fi reparat, prin extinderea la 4 benzi de circulație

24 ian. 13:45   Economie
3755 1

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu a semnat la Londra, împreună cu Ekaterina Miroshnik, Șefa Grupului Eurasia pentru Infrastructură Durabilă al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Acordul de împrumut pentru realizarea Proiectului de reabilitare a drumurilor „Moldova V”.

Acordul prevede contractarea unui împrumut în valoare totală de 150 de milioane de euro. Suma reprezintă 50% din cofinanțarea Proiectului „Moldova V”, cealaltă parte a sumei fiind alocată de Banca Europeană de Investiții.

Investițiile sînt destinate pentru reabilitarea și modernizarea drumului M2, centura orașului Chișinău, sectorul 2, prin extinderea acestuia la 4 benzi de circulație, cu o lungime estimativă de 7 km. Acest sector de drum este o componentă esențială a șoselei de centură a orașului Chișinău, fiind și unul dintre cele mai circulate și aglomerate drumuri din țară.

De asemenea, din contul banilor oferiți vor fi reabilitați aproximativ 85 de km din drumul M1, frontiera cu Romînia – Leușeni – Chișinău – Dubăsari – frontiera cu Ucraina. Sectorul de drum reprezintă o poartă de acces pentru schimbul de mărfuri și pasageri între R. Moldova și UE.

Aceste două drumuri naționale fac parte din rețeaua transeuropeană de transport TEN-T și au o importanță națională și strategică atît pentru fluidizarea traficului, cît și pentru îmbunătățirea conectivității Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.


3
2
0
2
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?