Turcia acordă mai multe autorizații pentru transportatorii de mărfuri din Moldova

Turcia acordă mai multe autorizații pentru transportatorii de mărfuri din Moldova

Turcia va majora numărul de autorizații pentru transportatorii de mărfuri din Republica Moldova.

Anunțul a fost făcut de către Ministerul Economiei și Infrastructurii, care a menționat că acest fapt este prevăzut de Protocolul Comisiei mixte moldo-turce privind transportul rutier internațional, semnat de cele două țări.

Documentul a fost semnat după ședința Comisiei mixte în domeniul transportului rutier, care a avut loc la Ankara. Președinte al Comisiei mixte din partea Republicii Moldova este secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Serghei Bucătaru, relatează Noi.md.   

În cadrul Comisiei mixte moldo-turce, părțile au discutat despre majorarea cotelor de autorizații pentru transportatorii rutieri de marfă din Republica Moldova. S-a convenit ca, după utilizarea a 85% din numărul de autorizații, Republica Turcia va acorda o cotă suplimentară de autorizații. 

Un alt subiect discutat și agreat de ambele părți a fost propunerea de modificare a Acordului pentru transporturile rutiere internaționale dintre Republica Moldova și Republica Turcia în scopul liberalizării transportului bilateral și de tranzit. „Am convenit să inițiem procedurile de amendare a Acordului interguvernamental existent și ne dorim realizarea acestuia în termeni restrînși”, a precizat Serghei Bucătaru.

Relațiile bilaterale în domeniul transportului rutier internațional de pasageri şi mărfuri între Republica Moldova şi Republica Turcia sînt stabilite în baza Acordului interguvernamental semnat pe 3 mai 1994 la Chișinău, care prevede că transportul de mărfuri în regim bilateral, tranzit şi în/din țări terțe se efectuează în bază de autorizații.

 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load