X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ucraina a acordat încă 5 mii de autorizații transportatorilor moldoveni

30 noi. 2017,, 13:30   Economie
2608 0

Ucraina a acordat Moldovei suplimentar 5 mii de autorizații pentru transportul rutier de mărfuri.

Acestea pot fi folosite pentru transport atît în regim bilateral, cît și de tranzit pe teritoriul ucrainean, relatează NOI.md.

Anunțul a fost făcut de către Ministerul Economiei și Infrastructurii, care a menționat că la Tbilisi, la Summitul „Tbilisi Belt and Road Forum 2017”, premierii Republicii Moldova și Ucrainei au convenit asupra majorării, anul viitor, a cotelor pentru transportatorii internațional de mărfuri de la 43 la 60 de mii de autorizații. Astfel, aceștia vor avea posibilitatea să se afle pe teritoriul țării vecine pentru o perioada mai mare de 90 de zile.

Anterior, viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministrul Economiei și Infrastructurii, a semnat ordinul privind aprobarea criteriilor de eliberare a unor tipuri de autorizații operatorilor de transport rutier, la cerere, de categoria I, de tipul „Ucraina bilateral/tranzit”.

Potrivit ordinului, documentele respective vor fi eliberate de Agenția Națională Transport Auto. Ordinul a fost emis în scopul valorificării autorizațiilor suplimentare solicitate de partea moldovenească de la autoritățile de la Kiev, pentru a asigura toți operatorii de transport rutier cu autorizații de tipul „Ucraina bilateral/tranzit”.


Conform indicațiilor vicepremierului Octavian Calmîc, Ministerul Economiei și Infrastructurii va monitoriza procedura de eliberare și utilizare ulterioară de operatori a autorizaților.

Anterior, Ucraina a acordat Republicii Moldova, suplimentar, 3000 de autorizații pentru transportul internațional de mărfuri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?