Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

Transportul rutier internațional de pasageri pe agenda discuțiilor moldo-ucrainene

23 dec. 2023,, 14:20   Economie
1395 0

Comisia mixtă moldo-ucraineană în domeniul transportului rutier și-a desfășurat zilele acestea lucrările la Odesa, Ucraina.

La întrunire, delegația Republicii Moldova a fost condusă de către secretarul de stat în domeniul transporturilor, Mircea Păscăluță.

Agenda discuțiilor a fost axată pe starea transportului rutier internațional de pasageri, stadiul punerii în aplicare a deciziilor luate la ședința Consiliului Comisiei mixte moldo-ucraineană, din 14 septembrie 2023, dar și pe provocările din acest sector.

Referitor la transportul de persoane prin servicii regulate, părțile au convenit asupra procedurilor de autorizare și s-a decis că deschiderea, modificarea sau extinderea rutelor internaționale regulate vor fi efectuate numai între autoritățile competente ale părților.

De asemenea, părțile au realizat un schimb de opinii referitor la modificările legislative în domeniul transporturilor atît în Republica Moldova, cît și în Ucraina.


Un alt subiect al discuțiilor l-a constituit documentația care ar trebui prezentată de operatorii de transport la deschiderea sau prelungirea rutelor regulate. În context, oficialii au discutat și despre setul de documente necesare șoferilor din ambele state, la efectuarea transportului de pasageri pe teritoriul RM și respectiv pe teritoriul Ucrainei pentru a se conforma legislației țărilor în domeniu.

În ceea ce privește deschiderea rutelor, s-a decis că aceasta va fi efectuată pe o perioadă de trei ani, după care va fi prelungită pe o perioadă de cinci ani.

Deciziile discutate în cadrul întrevederii au fost incluse în Protocolul Comisiei mixte moldo-ucrainene, semnat de oficialii ambelor țări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?