Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Spațiile din aeroport vor fi scoase la licitație, iar contractele cu firmele lui Șor - reziliate

8 dec. 2023,, 08:00   Economie
5274 0

Toate spațiile de pe teritoriul Aeroportului de la Chișinău vor fi scoase la licitație.

Acest lucru ar urma să se întîmple în următoarele săptămîni, iar pînă în primăvara anului 2024, contractele cu toate companiile subordonate penalului fugar Ilan Șor, care operează pe teritoriul aeroportului, vor fi reziliate. Asigurarea vine din partea ministrului Infrastructurii, Andrei Spînu.

„Atunci cînd s-a preluat aeroportul, toate contractele pentru serviciile de bază au fost prelungite, pentru că trebuia să asiguri continuitatea serviciilor. Era nevoie de o perioadă de tranziție. Dacă închideai tot, nu avea cine vinde o apă acolo. Am agreat toate condițiile pentru scoaterea la licitație internațională a tuturor spațiilor din aeroport: restaurante, duty-free...companiile lui Șor nu vor putea participa pentru că vom pune condiții. Companiile selectate trebuie să aibă experiență în alte cel puțin trei aeroporturi. Iar pînă în primăvară, toate companiile lui Șor vor ave contractele reziliate”, a declarat Andrei Spînu în cadrul ediției de joi, 7 decembrie, a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Aeroportul de la Chișinău a revenit în proprietatea statului la sfîrșitul lunii martie 2023, după zece ani în care a fost afacere privată. Asta după ce Curtea de Apel Chișinău a decis pe 23 noiembrie 2022 rezilierea contractului de concesiune a Aeroportului și întoarcerea acestuia în proprietatea statului.

Anterior, conducerea APP a declarat că reprezentanții „Avia Invest” nu și-ar executa obligativitatea stabilită în programul investițional atît pentru etapa întîi cît și pentru etapa a doua. Cei din urmă au venit cu o reacție la scurt timp și au precizat că aceste declarații sînt doar presiuni politice, care urmăresc preluarea printr-un atac de tip raider a companiei.

4
1
0
1
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?