SFS recomandă trecerea în termen la ora de vară a ceasurilor ECC

10 mar. 14:16   Economie
2755 0

Serviciul Fiscal de Stat recomandă contribuabililor să treacă ceasurilor echipamentelor de casă și de control cu memorie fiscală/ imprimantelor fiscale (MCC/IF) la ora de vară pînă la 20 aprilie 2023, anunță Noi.md

În conformitate cu prevederile Regulamentul cu privire la exploatarea echipamentelor de casă şi de control pentru efectuarea decontărilor în numerar şi/sau prin alt instrument de plată, contribuabilii trebuie să utilizeze mașinile de casă și de control/imprimantele fiscale în stare de funcționare.

"Una din cerințele în care MCC/IF se consideră în stare bună de funcționare este dacă ele imprimă pe documente data calendaristică curentă şi timpul cu deviere maximă de 15 minute de la timpul real. Excepție face doar devierea cu o oră în perioada de trecere de la ora de vară/iarnă la ora de iarnă/vară, care nu va depăși data de 20 noiembrie/aprilie a anului în curs", menționează Serviciul Fiscal de Stat.

Precizăm că, Republica Moldova va trece la ora de vară la data de 26 martie 2023.

0
0
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий