COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 774 327 INFECTAȚI 290 043(+1018)   TRATAȚI 273 920     DECESE 6713(+18)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2925
Puterea stiri: 6649

Reparaţia drumurilor din Moldova riscă să fie întreruptă

21 iul. 17:03   Economie
1572 0

Construcţia şi reparaţia drumurilor din Moldova este aproape de a fi stopată.

Motivul fiind neachitările masive pentru volumele de lucrări de construcţii deja finalizate, ceea ce a paralizat procesul de decontări financiare din industria rutieră.

Surse din cadrul Asociaţiei Constructorilor de Drumuri au relatat pentru corespondentul Infotag că volumul lucrărilor efectuate de drumari a depăşit 130 mil. de lei, surse ce nu au fost finanţate pînă acum din bugetul de stat.

"Documentele semnate cu privire la volumul de muncă acceptat se află la Ministerul Economiei şi Infrastructurii. Din birourile acestuia, documentele nu sînt trimise spre plată către Ministerul Finanţelor, motiv pentru care procesul de construire şi reparare a drumurilor din republică poate fi stopat", a declarat sursa agenţiei, adăugînd că pe lîngă suma neachitată în valoare de 130 milioane de lei, pînă la sfîrşitul lunii iulie volumul lucrărilor efectuate va creşte cu încă 300 milioane de lei.

Managerii companiilor de construcţii susţin că, din cauza întîrzierilor plăţilor pentru munca efectuată, nu pot achiziţiona materialele necesare, nu pot produce asfalt în volumele solicitate şi nu pot plăti salarii.


"Şi toate acestea se întîmplă pe fondul majorării preţurilor. Pentru cherestea acestea au sporit cu 60%, benzină şi motorină - cu 20%, bitum - cu 50%, metal - cu 100%", au declarat drumarii.

Într-o situaţie critică, aceştia mizează pe o întrevedere cu preşedintele Maia Sandu, considerînd că intervenţia ei va putea normaliza procesul de plăţi financiare pentru volumul de construcţii şi lucrări contractuale efectuate de lucrătorii rutieri.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽