Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4063

Recean: Sper că agricultorii vor aprecia efortul enorm depus de Guvern

21 aug. 2023,, 11:04   Economie
2690 0

Guvernul urmează să aloce 200 de milioane de lei agricultorilor afectați de crize în anul 2022. Proiectul de hotărîrea va fi votat astăzi în cadrul ședinței executivului.

”Agricultura beneficiază de subsidiere masivă și noi ne dorim ca gradual agricultura să devină tot mai tehnologizată și mai puțin vulnerabile la problemele care vin din exterior. Eforturile noastre trebuie să ajute o parte din fermieri dificultățile financiare cu care se confruntă astăzi și eu sper că fermierii sînt recunoscători pentru efortul care se depune”, a declarat premierul Dorin Recean în debutul ședinței de astăzi.

Ajutorul financiar va fi acordat fermierilor care au pregătit solul și au însămânțat culturi de prima grupă (grâu și orz, ovăz și triticale), produse primare ce stau la baza produselor social importante, dar și în componența furajelor pentru animale. Prețul actual oferit pentru aceste tipuri de mărfuri este unul care nu acoperă investițiile, iar fermierii riscă să nu-și poată realiza angajamentele contractuale, a transmis Executivul.

1
0
0
0
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?