X 
Cutremure stiri: 506

Prețurile mondiale la petrol sînt în creștere

25 oct. 2022,, 10:45   Economie
2379 0

Prețurile petrolului au crescut marți, 25 octombrie, pe fondul slăbirii dolarului SUA față de principalele valute.

Dar creșterea a fost limitată de preocupările legate de încetinirea cererii globale de combustibil, pe fondul datelor economice negative din țările cheie importatoare de petrol, cum ar fi China. Informația vine din partea RBC-Ucraina cu referire la Reuters.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 0,3%, pînă la 93,53 USD, după ce au scăzut cu 0,3% în sesiunea precedentă. Contractele futures pentru țițeiul West Texas Intermediate pentru livrare în decembrie au crescut cu 0,4%, pînă la 84,94 dolari pe baril, după o scădere anterioară de 0,6%.

Indicele dolarului american a scăzut la începutul tranzacționării, făcînd petrolul în dolari mai puțin costisitor pentru deținătorii de alte valute și împingînd prețurile în sus.

Cu toate acestea, semnele de activitate economică incertă în SUA și China, cei doi mari consumatori de petrol din lume, au limitat creșterea.


După cum a spus Vandana Hari, fondatorul furnizorului de informații despre piața petrolului Vanda Insights, elementele fundamentale ale cererii și ofertei rămîn în mare parte stabile, menținînd sentimentul economic în centrul pieței petrolului.

„Majoritatea perspectivelor negative ale cererii s-au stabilit deja, așa că orice presiune în scădere ar putea fi lentă”, a spus ea.

În octombrie, activitatea de afaceri din SUA s-a contractat pentru a patra lună consecutiv, după cum producătorii și companiile de servicii au declarat într-un sondaj lunar al managerilor de achiziții realizat de S&P Global că cererea clienților este în scădere.

Această relaxare poate indica faptul că creșterea ratelor de dobîndă a Rezervei Federale din SUA pentru a combate inflația funcționează și o poate convinge să-și încetinească politica de creștere a ratei, ceea ce este un semnal pozitiv pentru cererea de combustibil.

De asemenea, datele guvernamentale au arătat că importurile de țiței ale Chinei în septembrie au fost cu 2% mai mici decît cu un an mai devreme, continuînd tendința de scădere a importurilor, raportînd în același timp o încetinire a vînzărilor cu amănuntul.

Reamintim că prețurile petrolului au scăzut pe 24 octombrie, după ce China a publicat datele comerciale cu o mare întîrziere. Acestea au arătat că cererea de la cel mai mare importator mondial de țiței a rămas slabă în septembrie, deoarece politicile stricte privind COVID-19 și restricțiile la exporturile de combustibili reduc consumul.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав