COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7904
Criza energetică stiri: 497

Prețurile la benzină și motorină au coborît sub pragul psihologic

29 noi. 2021,, 11:50   Economie
25190 5

Prețurile la produsele petroliere stabilite de ANRE, la benzina COR 95 și motorină, au coborît sub pragul psihologic de 21 și, respectiv, 18 lei/litru, transmite Noi.md

Pentru ziua de 30.11.2021, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat noi prețuri maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard.

Astfel, prețul maxim al benzinei A-95 va fi 20,90 lei/litru (cu 12 bani mai puțin), iar al motorinei fără denumire comercială – 17,97 lei (cu 14 bani mai puțin).

După cum menționează ANRE, ritmul descreșterilor ce se înregistrează pe parcursul lunii noiembrie în cadrul tranzacțiilor internaționale continuă să se reflecte direct în prețurile stabilite de către ANRE în conformitate cu noua Metodologie.

Astfel, în ultima perioadă, prețul maximal la benzina COR 95 a scăzut cu circa 1 leu/litru, iar la motorina standard cu 0,80 lei/litru.


În același timp, creșterea cursului de schimb al monedei naționale în raport cu dolarul SUA temperează parțial nivelul de ieftinire a carburanților în țara noastră.

ANRE stabilește doar prețul maxim al produselor petroliere de bază de tip standard - benzină A-95 și motorină fără denumire comercială. Prețurile la alte tipuri de combustibil pot fi stabilite de fiecare benzinărie individual.

Este interzisă vînzarea cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard la un preț care depășește prețul maxim stabilit de ANRE.

Benzinăriile au dreptul să comercializeze cu amănuntul alte tipuri de produse petroliere principale, cu excepția celor pentru care ANRE stabilește prețuri maxime, numai cu condiția ca la aceeași stație de alimentare să fie vîndute și produse petroliere principale de tip standard.

Amintim că, începînd cu 1 septembrie, ANRE reglementează prețurile doar pentru benzina A-95 și motorina fără denumire comercială.

2

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X