Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Prețul brînzei de vaci a ajuns sa coste între 95 și 100 lei

6 dec. 2023,, 11:48   Economie
2860 0

Cumparatorii spun ca este scump dar necatind la acest fapt merg la tarabele lactatelor, fie pentru pregatirirea mincarurilor traditionale, placinte, coltunasi, fie ca il cumpara pentru copii.

Vinzatorii recunosc pretul ridicat si cumparatori tot mai putini, insa, din spusele comerciantilor, este greu sa intretii vaci, deoarece si pretul nutretilor la fel sa scumpit, transmite studio-l.online

In pietele orasului Causeni pretul brinzei de vaci a crescut in ultima perioada, iar producatorii locali sustin ca au din ce in ce tot mai putini clienti. Crescători de animale spun că prețul include munca si ingrijirea animalelor, dar și scumpirea fînețurilor Unul dintre motivele scumpirii ar fi cumparatori putini, postul și scumpirea carburanților.

Un alt motiv este plecarea moldovenilor peste hotare Aceasta femeie din satul Gradinita, spune ca in timpul saptaminii cumparatori aproape ca nu sînt deloc, iar pretul este ridicat din cauza numărului scăzut de animale In timp ce in hala comerciantii vind brinza cu 95 de lei, crescatorii de animale care vind in strada propun oamenilor un pret mai ieftin.

In timp ce unii zic ca e scump, altii spun ca pretul este destul de bun. Indifferent de pret causenenii spun ca vor procura brinza de vaci ori de cite ori au nevoie chiar daca acesta va ajunge si la o suta de lei. Potrivit crescătorilor de animale, acum trei luni prețul brînzei de vaci în halele din raionul Căușeni se vindea cu 60-70 de le kg.

0
1
1
3
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?