Transnistria stiri: 1316
Eurovision stiri: 494

Perspective noi de colaborare Aeroportului Chișinău cu Airport Iasi

8 dec. 2023,, 16:00   Economie
1948 0

La data de 7 decembrie, curent, la invitația Aeroportului Internațional Chișinău, a fost realizată o vizită de lucru de către R.A ,,Aeroportul Iași” cu participarea Directorului General, Romeo Vatră, cît și a membrilor Consiliului de Administrare a aeroportului de la Iași, Consulului General al RM la Iași, Ion Coșer, și a Administratorului Interimar al Aeroportului Chișinău, Constantin Vozian.

Scopul acestei întîlniri a vizat identificarea și discuția asupra obiectivelor comune de colaborare, în urma căreia a fost semnat un Memorandum.
Acordul a fost semnat din perspectiva consolidării cooperării dintre părți în dorința de a colabora pe paliera accesării programelor europene transfrontaliere, dezvoltarea activităților din perspectiva fondurilor europene, precum și cooperarea sectorială pe alte domenii de interes comun și schimb de bune practici.

În același timp, AIC poate fi administrat atît de statul moldovenesc, care a acumulat suficientă experiență în gestionarea cu succes a marilor companii, dar și de cel puțin cîteva zeci de companii moldovenești, afirmă președintele companiei DAAC Hermes, Vasile Chirtoca.

În materialul analitic al portalului Noi.md "Va primi oare Moldova dividende din Planul de reconstrucție a Ucrainei, și ce are cu asta Aeroportul internațional Chișinău?", el a subliniat faptul că de investitori străini este nevoie acolo, unde cu sarcina investițională nu se isprăvesc ori statul moldovenesc, ori oamenii de afaceri moldoveni.

1
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?