X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Perspectiva modernizării CET-urilor din cadrul Termoelectrica

7 feb. 19:00   Economie
2398 0

Soluțiile de dezvoltare și diversificare a surselor de producere a energiei termice și electrice, inclusiv din perspectiva modernizării CET-urilor din cadrul Termoelectrica S.A. urmează a fi identificate în cadrul unui studiu de fezabilitate.

În cadrul Studiului, urmează să fie examinate diferite tehnologii moderne, soluții de combustibili, tehnologii complementare. De asemenea, vor fi elaborate modele energetice, tehnice, economice și financiare pentru a fi identificată soluția optimă și strategia de investiții, propuse spre implementare, care vor contribui la dezvoltarea sistemului de termoficare din mun. Chișinău și asigurarea eficientă și fiabilă cu energie termică a consumatorilor.

Perioada de realizare a Studiului de fezabilitate este de 8 luni.

O altă componentă a celui de-al doilea Proiect de îmbunătățire a eficienței sistemului de alimentare centralizată cu energie termică (PIESACET-2) vizează construcția unor noi centrale de cogenerare de înaltă eficiență (55 MW) în cadrul Termoelectrica S.A.. Licitația internațională pentru pachetului investițional respectiv va fi repetată.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?