Transnistria stiri: 1328
Eurovision stiri: 495

Parlicov nu exclude că Moldova ar putea cumpăra gaz de la Gazprom și pentru malul drept

3 oct. 2023,, 19:45   Economie
3454 0

Ministrul Energiei Victor Parlicov nu exclude că Republica Moldova ar putea să cumpere gaz de la Gazprom, inclusiv pentru malul drept.

Acest lucru este posibil dacă Gazprom va oferi un preț favorabil și dacă Rusia nu va impune nici o condiție politică Moldovei. Precizările au fost făcute de ministrul Energiei într-un interviu pentru NewsMaker.

„Nu exclud că Gazprom va căuta o oportunitate de a furniza gaz Moldovei, și malului drept, dar la prețuri mai bune. Și vom avea ocazia să alegem. (…) Pînă la ziua de astăzi nu am abandonat complet ideea că nu vom cumpăra niciodată gaz de la Gazprom pentru malul drept. Acum avem de ales. Și dacă ne vor propune un preț bun și dacă acest preț nu va fi asociat cu nici o condiție politică, riscuri politice în relațiile cu UE, atunci acest lucru este posibil”, a spus Parlicov.

De precizat că ministrul Energiei a spus în ajun că Republica Moldova nu va mai cumpăra gaze de la gigantul energetic rus Gazprom. „Nu vom mai cumpăra gaze naturale de la Gazprom pentru teritoriul controlat de autoritățile constituționale (de la Chișinău)”, a declarat oficialul. Parlicov susținea că Moldova a reușit să procure gaz de la furnizorii europeni la un preț mai bun decît cel oferit de Gazprom.

5
4
0
1
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Alegeri: Ce părere aveți despre inițiativa de a introduce votul prin corespondență?