X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4067

Parlicov: "Bătălia pentru securitatea energetică, în mare parte, am cîștigat-o"

17 iul. 2023,, 07:01   Economie
3431 1

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a făcut declarații într-un podcast despre faptul, dacă Republica Moldova a depășit criza energetică.

„Bătălia pentru securitatea energetică noi, în mare parte, am cîștigat-o (…) Risc să spun că am trecut de cea mai dificilă perioadă. Am trecut deja de cele mai înalte prețuri”, a spus Victor Parlicov, ministrul Energiei.

Parlicov s-a arătat încrezător că tarifele pentru consumatori, la resursele energetice, nu vor mai crește în acest an și că ar exista premise chiar să mai scadă, dar că nu poate promite acest lucru în mod sigur.

Ministrul a mai spus că în prezent sînt achiziționate volume de gaze la prețuri avantajoase, pentru a putea fi utilizate în următorul sezon rece. Acestea vor fi consumate pentru nevoile energetice ale malului drept al Nistrului, iar cei de pe malul stîng vor continua să consume gaze rusești, transmite Noi.md cu referire la ZDG.

Ministrul s-a referit și la auditul datoriei malului drept al Nistrului față de Gazprom, efectuat de două companii străine, ale cărui rezultate nu au fost făcute publice deocamdată.


„Urmează să luăm o decizie în baza concluziilor acestui audit cum abordăm mai departe situația cu Gazprom (…) Există și bani care au fost utilizați irațional de întreprindere”, a spus Parlicov.

„Termoelectrica și echipamentul nu au fost construite ca să lucreze sută la sută pe păcură”, a mai declarat ministrul Energiei.

Parlicov a mai adăugat că echipamentul de la Termoelectrica a fost afectat de arderea păcurii pentru producerea energiei termice și electrice în sezonul rece care a trecut și că acest fapt va implica unele cheltuieli suplimentare pentru societatea pe acțiuni.

3
1
0
3
25

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?