Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Parlicov admite că am mai putea cumpăra gaz rusesc

23 ian. 21:08   Economie
2368 0

„Malul drept al Nistrului nu este dependent de contractul cu gigantul rus Gazprom”. Declarația a fost făcută de ministrul Energiei, Victor Parlicov, în ediția de marți, 23 ianuarie, a emisiunii „Freedom”.

Totuși, Parlicov admite că situația din prezent nu garantează că în viitor nu vom mai lua gaz de la ruși dacă prețurile oferite vor fi competitive, transmite TV8.

„Dacă prețurile vor fi mai competitive decît pe piața internațională, dacă vor fi volume, pentru că ei au obiceiul să limiteze volumele, atunci nu este exclus să luăm și de la ei” , a precizat Parlicov.

Potrivit ministrului Energiei, în prezent, doar malul stîng este dependent de gazul livrat de ruși, iar malul drept consumă gaze încă din stocurile de anul trecut.

„La moment, noi nu cumpărăm gaze, ne orientăm pe piață și perspectivele pieței. Ca și anul trecut, vom pîndi cele mai bune prețuri, pentru a fi competitivi inclusiv cu Gazprom”, a menționat Victor Parlicov.


Parlicov a explicat și de ce Republica Moldova a cumpărat vara gaz la un preț mai ridicat decît acum.

„Dacă cunoșteam eu că în toiul iernii vom avea prețuri mai joase, sigur nici nu cumpăram vara...Nimeni nu s-a așteptat că iarna va fi mai ieftin. E ușor să fii expert făcînd prognoze în trecut”, a spus ministrul.

6
9
0
0
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?