X 
Arşiţa stiri: 175
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Operatorul pieței de energie electrică din România își deschide filială în Moldova

23 mai. 2023,, 09:00   Economie
4884 1

Operatorul pieței de energie electrică din România, OPCOM, urmează să-și deschidă o filială în Republica Moldova prin care să fie tranzacționată electricitate.

Despre acest lucru a discutat ministrul energiei, Victor Parlicov, în cadrul vizitei la București, anunță Ministerul Energiei.

La întrevederea cu conducerea operatorului român, ministrul energiei a discutat despre rutele de aprovizionare cu gaze naturale utilizate de țările din regiune și separarea sistemului de transport de gaze din Republica Moldova, notează radiomoldova.

În cadrul întâlnirii cu reprezentanții Transelectrica, Victor Parlicov discutat despre accelerarea proiectelor de dezvoltare și consolidare a infrastructurii energetice de transport, care să asigure creșterea capacității de schimb transfrontalier dintre România și Republica Moldova.

Discuțiile au avut loc în contextul aprobării de către Guvernul României a Memorandumului de Înțelegere între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind realizarea proiectelor necesare interconectării rețelelor de gaze naturale și energie electrică din România și Republica Moldova.

5
0
0
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав