Jocurile Olimpice stiri: 118
Transnistria stiri: 1410

Noi termeni pentru licențierea importului de cereale

2 iul. 17:45   Economie
2167 0

Conducerea MAIA a avut astăzi, o ședință cu un grup de agricultori, membri ai Asociației profesionale „Forța Fermierilor”, unde au fost discutate propuneri și inițiative pentru prevenirea și soluționarea provocărilor din sectorul de producere a cerealelor.

Vicepremierul Vladimir Bolea a reiterat că ministerul a anticipat necesitățile producătorilor de cereale și oleaginoase, inițiind modificări legislative pentru a continua măsurile de licențiere asupra importului de cereale, după ce pe 26 iunie a expirat termenul maxim pentru activitatea Comisiei de licențiere.

„Sîntem în proces de modificare a legii, ceea ce va permite Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare să intervină de fiecare dată cînd există un risc iminent sau necesități din partea statului și din partea agricultorilor ,” a declarat ministrul.

Amintim că, despre aceasta, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a comunicat luni, pe 1 iulie, că în baza propunerilor ministerului, la Parlament a fost înregistrat un proiect care prevede că grîul, porumbul și floarea soarelui vor putea fi importate doar în baza licențelor pînă la sfîrșitul anului 2024. Propunerile ministerului urmează să fie dezbătute joi, 4 iulie în Parlament.

Potrivit datelor Serviciului Vamal, începînd cu 26 iunie, cînd a expirat perioada de licențiere obligatorie a importului de cereale, în Republica Moldova au fost importate 22 de tone de floarea soarelui, cantitate care actualmente nu afectează negativ piața internă. În această perioadă nu sînt înregistrate importuri de grîu și de porumb.


Tot astăzi, ministerul și Asociația au convenit să aibă ședințe lunare. Următoarea întîlnire va avea loc pe 30 iunie 2024.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?