Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Moldovatransgaz va fi sancționată de ANRE din cauza nerespectării obligațiilor de separare de Moldovagaz

12 sep. 2023,, 10:02   Economie
2950 0

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va organiza pe 15 septembrie o ședință privind aplicarea sancțiunilor financiare în privința Moldovatransgaz. Despre acest lucru a anunțat agenției Serviciul de presă al ANRE.

Sancțiunile urmează să fie aplicate pentru nerespectarea obligațiilor legale aferente asigurării independenței sale în raport cu întreprinderea de gaze naturale Moldovagaz integrată pe verticală – condiție obligatorie conform Pachetului Energetic III, relatează Noi.md cu referire la point.md.

Potrivit raportului, examinarea problemei a fost amînată cu o săptămînă la solicitarea Moldovatransgaz, din motivul că directorul companiei este în concediu medical.

Anterior, ANRE a menționat că intenționează să aplice sancțiuni Moldovatransgaz în mărime de 10% din cifra de afaceri anuală pentru nerespectarea obligațiilor de separare de Moldovagaz.

Din același motiv, ANRE a desemnat deja în luna iulie compania Vestmoldtransgaz în calitate de operator temporar al întregului sistem de transport al gazelor naturale (GTS) din Moldova, deoarece a trecut certificarea necesară de operator independent al sistemului de transport al gazelor naturale.


La începutul lunii septembrie, Moldovatransgaz a semnat un acord privind transmiterea către Vestmoldtransgaz a gestionării sistemului de transport al gazelor din Moldova începînd cu 19 septembrie pe o perioadă de cinci ani.

Compania românească va prelua prin succesiune și contractele actuale de deservire tehnică încheiate de către SRL „Moldovatransgaz”, astfel fiind asigurată continuitatea proceselor operaționale aferente infrastructurii de transport a gazelor naturale.

2
1
0
1
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?