X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Moldovagaz a anunțat prețul de achiziție a gazelor de la Energocom în luna mai

2 mai. 15:30   Economie
3096 0

Moldovagaz SA, ținînd cont de interesul public ridicat, a anunțat prețul de achiziție a gazelor naturale în cadrul licitației recente de pe platforma energetică BRM Est.

Potrivit comunicatului companiei, în conformitate cu termenii contractuali de achiziție a gazelor naturale dintre Moldovagaz și Energocom, prețul de achiziție în luna mai 2024 va fi de 31,13 euro/MWh, echivalentul a 331,22 euro pe mia de metri cubi, sau 6298,5 lei pe mia de metri cubi (fără TVA), în baza puterii calorifice maxime proiectate de 10,64 kWh pe metru cub și a cursului de schimb actual.

Anterior s-a anauțat că Energocom a cîștigat licitația pentru furnizarea de gaze naturale inițiată în luna mai de Moldovagaz SA pe platforma electronică de tranzacționare administrată de BRM East Energy SRL, filiala locală a Bursei Române de Mărfuri. Atunci, s-a spus că Energocom va furniza Moldovagaz circa 20 milioane de metri cubi de gaze naturale în luna mai 2024, conform formulei stabilite de aceasta, care includea indicele TTF Front Month.

„Prețul exact al gazului livrat către Moldovagaz în luna mai va fi cunoscut la 1 mai, deoarece este determinat de închiderea medie zilnică a indicatorilor TTF pentru luna următoare (Month Ahead). Sînt sigur că echipa Energocom are experiența și competența necesară pentru a găsi parteneri și oferte competitive pe piețele internaționale, precum și pentru a concura pe piața locală tot mai liberalizată", a declarat atunci Victor Brînzari, directorul interimar al companiei de stat Energocom.

1
3
0
1
28

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?