Eurovision stiri: 490
Transnistria stiri: 1301

Moldova va fi bucuroasă să primească în țară noi companii din China. Declarație

23 iun. 2022,, 14:45   Economie
2458 0

China este lider mondial în dezvoltarea proceselor tehnologice, iar Moldova va fi bucuroasă să primească în țară noi companii din China.

Despre acest lucru a declarat Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, la întâlnirea cu Excelența Sa, Dl Yang Wenbin, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, transmite Noi.md.

În cadrul întrevederii au fost discutate posibilitățile de intensificare a cooperării în vederea implementării proiectelor în domeniul surselor regenerabile de energie. Întrevederea s-a axat și pe perspectivele schimbului de experiență în domeniul dezvoltării IT în Găgăuzia.

Guvernatorul a menționat că autoritățile autonomiei se concentrează pe crearea unei infrastructuri moderne pentru industria IT. În colaborare cu partenerii externi, la Comrat se construiește un Hub IT și Colegiul Industrial, care se va specializa la formarea specialiștilor în inginerie.

”Principala problemă care amenință viitorul țării noastre este ieșirea populației, în special a tinerilor. Pentru a opri aceste procese, este necesar să se creeze o infrastructură de înaltă calitate pe care tinerii o găsesc în alte țări. Pentru a face acest lucru, avem într-adevăr nevoie de sprijinul partenerilor noștri. China este lider mondial în dezvoltarea proceselor tehnologice. Avem nevoie de ajutorul dumneavoastră și vom fi bucuroși să întâlnim companiile din China în Găgăuzia", a menționat Irina Vlah.


În cadrul întrevederii, Guvernatorul Găgăuziei și-a exprimat interesul pentru extinderea oportunităților de studiere a limbii chineze la Universitatea de Stat din Comrat.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?