TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Moldova și Ucraina au semnat un acord privind tranzitul gazelor

Moldova și Ucraina au semnat un acord privind tranzitul gazelor

Companii de furnizare a gazelor naturale din Ucraina și Republica Moldova au semnat un acord privind asigurarea tranzitului de gaze către Republica Moldova.

Anterior, Rusia și Ucraina au ajuns la un acord privind tranzitul gazelor naturale pe teritoriul ucrainean pentru anul 2020, asta deși Kievul și-a dorit un acord pentru 10 ani.

Azi, 27 decembrie 2019, SRL „Operatorul Sistemului de Transport gaze al Ucrainei”, SRL „Moldovatransgaz” și SA „Moldovagaz” au semnat Acordul tripartit de operare pentru toate punctele de interconectare а sistemelor de transport a Republicii Moldova și Ucraina (Alexeevka, Grebeniky, Căuşeni, Ananyiv, Limanskoe), care va asigura livrările și tranzitul de gaze naturale începînd cu 1 ianuarie 2020, notează Noi.md cu referire la deschide.md.


De asemenea, părțile au semnat Contractele privind prestarea serviciilor de transport gaze naturale pe teritoriul Republicii Moldova și Ucrainei pentru consumatorii transfrontalieri a ambelor state, care vor intra in vigoare la 30 decembrie 2020, după aprobarea lor de către Consiliul de Observatori SA „Moldovagaz”.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load