X 
Arşiţa stiri: 161
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Moldova și SUA vor aprofunda colaborarea în domeniul securității cibernetice

7 mar. 21:45   Economie
3085 0

Republica Moldova și Statele Unite ale Americii vor aprofunda colaborarea în domeniul promovării securității informaționale și a apărării cibernetice.

Astăzi, ministrul Victor Parlicov a semnat Memorandumul de înțelegere între Ministerul Energiei și Fundația SUA pentru Cercetări Civile și Dezvoltare (CRDF), reprezentată de directorul Oficiului pentru Europa și Asia Centrală, Mykhailo Verych.

Acordul exprimă angajamentul ambelor state pentru creșterea nivelului general al apărării cibernetice, implementarea și dezvoltarea sistemelor de securitate a datelor informaționale și a sistemelor în care acestea sînt procesate. De asemenea, potrivit înțelegerii, părțile vor intensifica cooperarea în domeniul științific și educațional, vor oferi schimb reciproc de informații statistice și analitice, precum și vor întreprinde acțiuni pentru creșterea nivelului de conștientizare în domeniul securității informaționale în rîndul populației și a functionarilor publici.

“Acest Memorandum marchează un pas important în promovarea cooperării și schimbului de experiență între Republica Moldova și Statele Unite ale Americii în domeniul securității informaționale și cibernetice. In contextul razboiului hibrid cu care ne confruntam, este necesara fortificarea capacitatilor tuturor instituțiilor statului în domeniul protejarii datelor și prevenirii atacurilor cibernetice”, a menționat ministrul Victor Parlicov în cadrul evenimentului .

Statele Unite ale Americii sprijină ferm eforturile Guvernului privind consolidarea securității cibernetice și informaționale a țării noastre. La finele anului trecut, experții din SUA au organizat Atelier de lucru, în cadrul căruia funcționarii publici din Republica Moldova au fost instruiți privind măsurile de protecție a informațiilor, contractarea dezinformării și dezvoltarea politicilor publice în domeniul apărării cibernetice.


4
0
0
1
25

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав