X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Moldova, inclusă în componența platformei UE pentru gestionarea crizei grînelor

5 iul. 2023,, 18:00   Economie
2693 0

Republica Moldova a fost inclusă în Platforma creată de Comisia Europeană, pentru gestionarea crizei grânelor, alături de cinci state membre ale Uniunii Europene (România, Polonia, Bulgaria, Ungaria și Slovacia), transmite Moldpres.

„R. Moldova a fost invitată să fie parte a platformei și să participe la cea de-a treia reuniune în zilele următoare. Este important ca să întreprindem toate acțiunile ce vor reduce timpul de trecere a frontierei pentru produsele agricole, să îmbunătățim infrastructura de la punctele de trecere, astfel încât tranzitarea cerealelor ucrainene să aibă loc în regim fluidizat”, a relevat vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA).

Declaraţia a fost făcută ieri, la întâlnirea vicepremierului cu omologii săi din Lituania, Letonia, Estonia. Scopul întrevederii a fost de a discuta despre planificarea căilor logistice din Moldova și Ucraina, pornind de la starea căilor ferate din ambele state și de la capacitatea acestora de transportare a cerealelor destinate exportului spre UE.

Tot ieri, Vladimir Bolea împreună cu oficialii țărilor baltice, a efectuat o vizită la porturile ucrainene, fiind însoțiți de ministrul de resort Mykola Solski. Delegația are misiunea să inspecteze terminalele din regiunea porturilor și să discute cu autoritățile de la Kiev, în vederea facilitării exportului de mărfuri agricole autohtone și a tranzitului coordonat de mărfuri agricole din Ucraina.

2
1
0
2
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?