Rusia spune că nu există niciun motiv pentru a prelungi acordul cerealier

4 iul. 21:45   Război în Ucraina
2269 0

În condițiile actuale, cu poziția actuală a Occidentului și tăcerea ONU, nu există motive pentru prelungirea acordului privind cerealele după 17 iulie.

Despre aceasta a anunțat Ministerul rus de Externe, într-o declarație pe site-ul său.

Ministerul diplomatic a subliniat că scopul acordului privind cerealele a fost de a ajuta țările nevoiașe, dar că acesta s-a transformat într-un "export comercial de alimente ucrainene către țările îndestulate". Ministerul a adăugat că "rezultatele" eforturilor ONU au fost comploturile cu bombardarea conductei de amoniac dintre Togliatti și Odesa și furnizarea gratuită de îngrășăminte minerale rusești către țările cele mai sărace.

Se menționează că partea rusă face eforturile necesare pentru a se asigura că toate navele implicate își pot încheia cu succes misiunea și pot părăsi Marea Neagră înainte de expirarea acordului.

Anterior, purtătorul de cuvînt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a declarat că aproape că nu există nicio speranță pentru punerea în aplicare a acordurilor privind acordul privind cerealele.


Anterior, s-a raportat că autoritățile turce vor continua dialogul cu Rusia și Ucraina pentru a prelungi inițiativa privind cerealele de la Marea Neagră, care expiră la 17 iulie. De asemenea, negocierile care vizează deblocarea exporturilor de produse agricole și îngrășăminte rusești sînt discutate cu reprezentanți ai ONU și ai țărilor occidentale.

13
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?