TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Moldova așteaptă noi investiții japoneze în economie

Moldova pledează pentru extinderea cooperării reciproc avantajoase în toate domeniile de interes comun și, în mod, special pentru efectuarea schimbului de know-how şi atragerea investițiilor nipone în economia Moldovei.

Despre acest lucru a declarat președintele Moldovei, Igor Dodon, în cadrul întrevederii cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în țara noastră, Masanobu Yoshii, transmite Noi.md.

Șeful statului a salutat consolidarea și extinderea relaţiilor moldo-nipone pe parcursul ultimilor ani, subliniind interesul Republicii Moldova pentru ascensiunea dialogului bilateral și pe viitor.

Președintele țării a adresat sincere mulțumiri pentru sprijinul constant oferit țării noastre pe parcursul anilor. ”Japonia este unul din cei mai importanți donatori ai Moldovei, după SUA și Uniunea Europeană”, a subliniat Igor Dodon. El a adăugat că Republica Moldova mizează pe această asistență în continuare.

În acest context, Igor Dodon a salutat disponibilitatea părții nipone de a participa la realizarea proiectelor de susținere a economiei moldovenești, precum finanțarea procurării autospecialelor pentru pompieri, oferirea unor credite avantajoase pentru modernizarea agriculturii și crearea Centrului Agroalimentar.


Președintele Republicii Moldova a transmis diplomatului nipon sincere mulțumiri și a apreciat amabilitatea cu care a fost întîmpinat la Ceremonia de Întronare a Maiestăţii Sale Imperiale, Naruhito, eveniment la care delegația Republicii Moldova a participat în luna octombrie curent.

Referindu-se la schimbările de pe arena politică din Moldova, șeful statului a ținut să reitereze că actuala guvernare va continua reformele inițiate, va respecta toate angajamentele asumate anterior și va continua să promoveze o politică externă echilibrată.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load