X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Mai multe întreprinderi investigate pentru insolvabilitate intenționată

19 feb. 11:45   Economie
1733 0

Serviciul Fiscal de Stat examinează permanent respectarea legislației de către contribuabili.

În context, ofițerii de investigație din cadrul Serviciului Fiscal de Stat, în perioada anului 2023, au identificat 10 întreprinderi care au intrat în insolvabilitate în mod intenționat datorită acțiunilor ilegale comise de factorii de decizie a acestor întreprinderi.

Crearea insolvabilității intenționate s-a datorat mai multor acțiuni inclusiv prin extragerea mijloacelor bănești în numerar de la conturile bancare și utilizarea în scopuri personale; supra îndatorarea debitorului; înstrăinarea bunurilor cu scopul reducerii capacității de plată.

Urmare a acțiunilor întreprinse de ofițerii de investigație și luînd în considerație probele identificate, organul de urmărire penală a SFS a dispus inițierea în cele 10 cazuri identificate a urmării penale pentru comiterea infracțiunii prevăzute de art.252 Cod penal - Insolvabilitatea intenționată.

Precizăm că, insolvabilitatea intenționată constituie infracțiune potrivit art. 252 Cod penal, iar persoanele riscă amendă de la 32 500 lei pînă la 167 500 lei, sau închisoare pînă la 6 ani.

0
2
2
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?