Eurovision stiri: 493
Transnistria stiri: 1305

Mai multe companii vor primi finanțare de la stat și din UE. În ce vor investi banii

11 aug. 2023,, 09:00   Economie
2022 0

44 de noi companii vor primi finanțare nerambursabilă din partea statului și a Uniunii Europene pentru a investi în dezvoltarea, modernizarea, digitalizarea sau ecologizarea afacerilor.

Din numărul total de noi beneficiari, 17 activează în mediul rural, iar 27 își desfășoară activitatea în mediul urban. Dintre aceștia, 15 afaceri sînt gestionate de tineri și 15 de femei, notează Noi.md.

Antreprenorii vor accesa granturi de la 200 mii lei pînă la 2 milioane lei prin intermediul Programelor de stat – Start pentru Tineri, Programul de Atragere a Remitențelor în Economie PARE 1+2, Transformare digitală, Ecologizarea IMM și Retehnologizare și Eficiență Energetică. Suma totală a finanțarii nerambursabile constituie circa 19 milioane lei.

Investițiile care urmează a fi făcute vor fi direcționate pentru achziționarea echipamentelor și utilajelor, instalațiilor de valorificare a surselor de energie alternativă, înlocuirea echipamentelor curente cu altele mai performante, stație de epurare a apelor uzate, instalarea sistemului de filtrare a aerului, sistem de reciclare a apei.

Reprezentanții Orgaanizației pentru Dezvoltatrea Antreprenoriatului (ODA), au informat antreprenorii cu cele mai recente inițiativele guvernamentale și europene privind susținerea accesului la finanțare, îndemnîndu-i să aplice și la alte instrumente de suport în afaceri pentru a deveni sustenabili pe piață.


Depunerea proiectelor investiționale pentru accesarea de suport nerambursabil se desfășoară în regim continuu, precizează ODA în comunicat.

2
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?