X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Cîte întreprinderi au obținut credite în cadrul Programului guvernamental "373"

26 iul. 2023,, 19:30   Economie
2096 0

Opt întreprinderi au obținut credite pe termen lung în cadrul Programului guvernamental „373” de susținere a antreprenorilor, pentru a investi în dezvoltarea afacerilor.

Valoarea totală a acestor credite se ridică la 11,4 milioane de lei, bani din care întreprinderile mici și mijlocii pot să inoveze, modernizeze infrastructura și să-și diversifice produsele și serviciile.

Prin intermediul programului „373”, Guvernul oferă sprijin pentru dezvoltarea și diversificarea economiei din diferite regiuni ale țării. Pînă în prezent, beneficiari ai creditelor avantajoase sunt întreprinderi din Chișinău, UTA Găgăuzia, raioanele Taraclia și Ialoveni, care gestionează companii active în agricultură, industria prelucrătoare, transport, activități de cazare și alimentație publică, precum și în domeniile sănătate și asistență socială. Astfel, se oferă sprijin atît antreprenorilor din mediul rural, cît și celor din zonele urbane, contribuind la dezvoltarea economiei și la stimularea creșterii în toate sectoarele cheie.

Rata dobînzii la creditele în valută străină este de 3% anual, iar în lei - de 7% anual. Creditele investiționale pot fi contractate de întreprinderile mici și mijlocii pe un termen de pînă la 7 ani, cu o perioadă de grație de pînă la 3 ani.

Programul „373” prevede și garantarea cu pînă la 40%, după caz, din valoarea creditelor preferințiale, prin intermediul Fondului de Garantare a Creditelor (FGC) din portofoliul ODA.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?