X 

MAEIE salută decizia UE privind liberalizarea exportului de carne și ouă din RM

9 mar. 17:05   Economie
1899 0

Decizia Comisiei Europene de a permite, în premieră, producătorilor moldoveni să exporte în Uniunea Europeană carne procesată de pasăre și ouă destinate consumului reprezintă „o recunoaștere a faptului că Republica Moldova respectă standardele europene, producînd și furnizînd produse alimentare de înaltă calitate”, a menționat Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

„Salutăm decizia Comisiei Europene de a permite, în premieră, producătorilor moldoveni să exporte în Uniunea Europeană carne procesată de pasăre și ouă destinate consumului”, se arată în comunicatul emis de MAEIE, transmite jurnal.md.

Potrivit MAEIE, această decizie va deschide noi piețe pentru producătorii moldoveni, va contribui la creșterea exporturilor și poate stimula dezvoltarea acestui segment al industriei alimentare, atrăgînd în același timp investiții străine.

„Felicităm colegii care au depus eforturi semnificative pentru ca țara noastră să facă acest pas important în direcția unui acces mai mare al Moldovei la piața unică a UE, cea mai mare piață unică din lume”, a mai precizat MAEIE.

Astăzi, 9 martie 2023, au fost publicate modificările la Regulamentele de punere în aplicare (UE) 2021/404 și (UE) 2021/405 ale Comisiei din 24 martie 2021, prin care Republica Moldova a obținut, pentru prima dată, dreptul să exporte în Uniunea Europeană carne procesată de pasăre și ouă de categoria A (de consum).


1
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий