X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Încă 43 de tractoare pentru fermierii din Moldova au fost cumpărate

20 apr. 2020,, 12:31   Economie
3567 0

43 de tractoare de model Kubota au fost procurate cu suportul Guvernului Japoniei pentru implementarea proiectului „Agricultura conservativă - dezvoltarea unui sistem durabil de gestionare a soiurilor în Republica Moldova” (2KR) şi urmează a fi transmise în perioada imediată agricultorilor.

„Suntem două popoare prietene şi întotdeauna am salutat şi salutăm eforturile de integrare europeană a Republicii Moldova. În acelaşi timp, cunoaştem rolul important al agriculturii în Republica Moldova. Noi vom încerca să continuăm să ajutăm agricultorii din Republica Moldova”, a menţionat Yoshihiro Katayama, ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, la evenimentul de transmitere a tractoarelor, transmite tvrmoldova.md.

La rîndul său, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Ion Perju, a mulţumit poporului japonez pentru susţinerea acordată pe parcursul a mai mult de 15 ani în cadrul Proiectului 2KR.

„Proiectul a oferit producătorilor agricoli din Republica Moldova oportunitatea de renovare şi dotare cu mijloace tehnice noi pentru a-şi continua activitatea şi a-şi spori producţia agricolă. Suntem recunoscători pentru suportul acordat. Sunt peste o sută de cereri din partea agricultorilor, care apreciază condiţiile avantajoase ale proiectului 2KR, calitatea înaltă a tehnicii agricole nipone şi consideră că proiectul a devenit o şansă reală pentru ei, pentru a-şi achiziţiona în rate echipamente şi utilaje agricole necesare. Sperăm să reuşim continuarea proiectului”, a subliniat ministrul.

Totodată, oficialul a precizat că tractoarele au fost achiziţionate din contul Fondului Partener, acumulat în urma realizării unui lot de peste 100 tractoare încă în anul 2018, care de asemenea, au fost un ajutor din partea Guvernului Japoniei.

Primii patru beneficiari au primit actele pentru tractoarele procurate.


În anul 2018, cu suportul Guvernului Japoniei, în colaborare cu MADRM şi Unitatea de Implementare 2KR, a fost procurat un lot de 106 tractoare de model Kubota, dintre care 60 tractoare de 110 CP, pentru stimularea implementării agriculturii conservative şi 46 de tractoare de 87 CP, pentru efectuarea lucrărilor în vii şi livezi. Prin contribuţia Proiectului şi investiţiilor producătorilor agricoli locali au fost create peste 30 mii de locuri de muncă, fiind prelucrate 50% din totalul terenurilor arabile din Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?