X 
Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1342

În Republica Moldova va fi organizată cea de-a 34 sesiune a Conferinței Regionale FAO pentru Europa

19 sep. 2023,, 22:45   Economie
2263 0

Conducerea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) s-a întîlnit, astăzi, cu Nabil Gangi, directorul regional al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură pentru Europa și Asia Centrală(FAO), pentru a discuta despre organizarea și desfășurarea la Chișinău a celei de-a 34 sesiuni a Conferinței Regionale FAO pentru Europa.

Reprezentanții MAIA și FAO au discutat despre agenda propusă pentru Conferința Regională, la care vor participa reprezentanți din 54 de state membre FAO, inclusiv UE ca membru cu drepturi depline al FAO. Această conferință va oferi o platformă importantă pentru schimbul de bune practici, expertiză și soluții inovatoare în domeniul agriculturii și siguranței alimentare.

De asemenea, în cadrul întîlnirii s-a menționat că, un asemenea eveniment este o platformă excelentă pentru a discuta problemele actuale ale sectorului agroalimentar în regiune, în contextul conflictului din Ucraina și efectele distrugătoare asupra sistemului alimentar regional și mondial. Totodată, s-au discutat și aspecte legate de parteneriatul dintre MAIA și FAO în vederea organizării evenimentului, precum și modalitățile de colaborare în promovarea siguranței alimentare la nivel mondial.

Directorul regional FAO Nabil Gangi a menționat că, organizarea unei asemenea Conferințe va spori vizibilitatea internațională și regională a Republicii Moldova, luînd în calcul nivelul înalt de participanți și oportunitatea de a atrage noi proiecte de asistență externă pentru sectorul agroalimentar, etc.

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare este hotărît să facă tot ce este necesar pentru a contribui la acest efort global, de a face din conferința data un succes remarcabil.


Se planifică ca sesiunea Conferinței FAO de la Chișinău să aibă loc în luna mai 2024.

Conferința Regională FAO este unul din organismele de conducere ale FAO care se reunește o data la fiecare doi ani.

Republica Moldova este membru al FAO din anul 1995.

1
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?