Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1124

ONU va crea în R. Moldova un Fond de Inovații și Investiții pentru agricultori

6 sep. 22:05   Economie
1229 0

Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a venit cu ideea creării în Republica Moldova a Fondului de Inovații și Investiții pentru producătorii agricoli și constituirea unui mecanism pentru susținerea businessului din mediul rural, transmite moldpres.md

Despre aceasta au discutat ieri ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA), Vladimir Bolea, șeful misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație în Republica Moldova (OIM), Lars Johan Lönnback, reprezentantul adjunct al FAO la Chişinău, Tudor Robu, și șefa oficiului coordonatorului rezident ONU, Laura Fiorotto.

Potrivit FAO, aceste măsuri de sprijin vor putea fi oferite în scopul adaptării și atenuării schimbărilor climatice, care tot mai des afectează sectorul. În acest sens, donatorii propun și cîteva mecanisme de finanțare, în primul rînd, crearea unui Fond de Garantare a creditelor, finanțarea participativă în scopul dezvoltării inițiativelor în contextul schimbărilor climatice. Ideea este de a întări capacitățile afacerilor din mediul rural.

Lars Johan Lönnback a menționat că OIM dorește ca migranții să contribuie la atenuarea condițiilor climatice, să-și inițieze afaceri în localitățile rurale, să contribuie la dezvoltarea economiei. Astfel, migranții ar avea acces la finanțare prin acest instrument. Asemenea practici există și în alte țări, fiind apreciate pentru rezultatele finale. Totodată, Fondul de Inovații și Investiții îi va ajuta pe tinerii din mediul rural să elaboreze propuneri de proiecte, beneficiind de garanții.

“Odată ce FAO și OIM sînt pregătite să contribuie la edificarea unui Fond de Inovații și Investiții, de garantare a creditelor pentru producătorii din localitățile rurale, să le ofere suport financiar agricultorilor care au nevoie de susținere, ministerul susține această inițiativă. Apreciem fiecare investiție, parteneriat care vine în sprijinul producătorilor agricoli, deoarece nivelul de dezvoltare a economiei lasă de dorit, iar noi, fiind o țară agrară, ne dorim să dezvoltăm sectorul agricol care trebuie să devină mai competitiv, iar producătorii mai bogați”, a rezumat Vladimir Bolea.Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав