X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

În apropierea municipiului Chișinău ar putea fi construită o centrală electrică

8 sep. 2023,, 06:45   Economie
9102 0

O centrală care produce energie electrică din gaze naturale ar putea fi construită, în apropierea municipiului Chișinău.

Aceasta va avea o capacitate de 40 de Megawați și va costa aproximativ 30 de milioane de euro.

Centrala care produce energie electrică din gaze naturale, iar la necesitate ar putea furniza și energie termică, are scopul de a contribui la asigurarea securității energetice a Republicii Moldova, a declarat reprezentantul Premier Energy, Mihai Gîdei. Potrivit acestuia, cei 40 de Megawați ar fi suficienți pentru distribuirea energiei electrice, de exemplu, locuitorilor din sectorul Ciocana al capitalei.

„În afara necesității echilibrării urgente. Această echilibrare o pot face CET-urile, MGRES. Nu este alt producător în Republica Moldova care poate manevrabil să se conecteze și să deconecteze. De aceea este vorba despre construcția unei Centrale care vor avea motoare care se vor conecta în mod operativ pentru a ridica nivelul tensiunii sau coborî, la necesitate. Pentru a menține sistemul energetic în echilibru, cam acesta este scopul Centralei”.

Mihai Gîdei, a mai declarat că centrala electrică urmează să fie construită în decurs de un an și jumătate din momentul în care vor fi operate modificări la cadrul legal.


În prezent, Premier Energy și Ministerul Energiei, lucrează la îmbunătățirea legii cu privire la energia electrică. După ce Guvernul va aviza proiectul, acesta va fi transmis Parlamentului spre examinare și aprobare.

13
2
1
0
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?