X 
Eurovision stiri: 498
Transnistria stiri: 1343

Guvernul identifică noi măsuri pentru prevenirea deteriorării drumurilor publice naționale

6 dec. 2023,, 15:00   Economie
4776 0

Executivul a aprobat, la inițiativa Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, instituirea Sistemului informațional de cîntărire în mișcare a vehiculelor aflate în circulație pe drumurile publice din Republica Moldova.

Noua platformă digitală va permite monitorizarea traficului rutier, în scopul cîntăririi în mișcare și măsurării dimensiunilor vehiculelor care circulă pe drumurile publice. Aceasta va automatiza procesul de cîntărire a sarcinii pe osie și preselecție a vehiculelor ce depășesc limitele de sarcină admisibile. Totodată, sistemul va efectua măsurători 24/7 pe tot parcursul anului și va acoperi cel puțin 95% din totalul fluxului de camioane care circulă pe drumurile publice.

Prin implementarea sistemului, va fi asigurată prevenirea deteriorării drumurilor publice naționale din cauza depășirilor de greutate a camioanelor și va contribui la majorarea duratei de exploatare a drumurilor și la reducerea cheltuielilor de întreținere și de reparație curentă a acestora.

De asemenea, sistemul va asigura controlul accesului la date și securizarea datelor colectate a utilizatorilor. Prin această măsură, Guvernul urmărește îmbunătățirea calității serviciilor publice și creșterea eficienței utilizării mijloacelor Fondului rutier în scopul administrării și întreținerii drumurilor publice.

3
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?