X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Condițiile de transport cu autobuzul spre țările UE vor fi îmbunătățite

25 oct. 2023,, 16:35   Societate
1906 0

Serviciile de transport rutier internațional regulat și regulat special dintre Republica Moldova și țările Uniunii Europene vor fi îmbunătățite.

La ședința de astăzi a Comisiei economie, buget și finanțe a fost aprobat coraportul pentru proiectul de lege care prevede ratificarea Protocolului la Acordul privind transportul internațional ocazional de călători cu autocarul și autobuzul (Acordul Interbus).

Protocolul adițional, care urmează să fie ratificat, va reglementa serviciile internaționale de transport. Respectiv, călătorii din țara noastră, care vor călători cu autocarul sau cu autobuzul spre sau din Uniunea Europeană, vor beneficia de condiții mai bune.

Mai exact, conform condițiilor și procedurii de autorizare, stabilite de protocol, operatorii de transport vor fi obligați să afișeze traseul, opririle, orarul, tarifele, iar acest informații trebuie să fie accesibile pentru toți călătorii.

Ratificarea protocolului oferă beneficii și pentru operatorii de transport, care vor obține mai ușor actele permisive pentru autorizarea serviciilor de transport cu autocarul sau autobuzul dintre țara noastră și Uniunea Europeană.


Ratificarea Protocolului la Acordul INTERBUS va fi propusă spre examinare și adoptare în plenul Parlamentului.

7
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?