Eurovision stiri: 497
Transnistria stiri: 1341

Depozitul de construcție a liniei electrice aeriene Vulcănești - Chișinău a fost suplinit

13 sep. 2023,, 16:10   Economie
2045 0

Peste 80 de containere, cu o încărcătură de peste 1400 de tone de echipamente și materiale necesare pentru construcția a circa 120 de piloni, precum și 143 de kilometri de conductoare de gardă au fost stocate pînă acum la depozitul de construcție a liniei electrice aeriene Vulcănești-Chișinău.

Alte loturi de echipamente pentru construcția a circa 300 de piloni este preconizată pentru luna următoare, astfel încît pînă la sfîrșitul lunii decembrie toate părțile componente ale pilonilor pentru construcția liniei electrice să fie aduse în țară, notează Noi.md.

Depozitul din Chirsova a fost vizitat și de către directorul Unității consolidate pentru implementarea și monitorizarea proiectelor în domeniul energeticii, Ruslan Surugiu, însoțit de grupul de lucru pentru verificarea și monitorizarea livrărilor de materiale pentru construcția liniei electrice aeriene (LEA)Vulcănești-Chișinău.

Proiectul tehnic pentru construcția LEAVulcănești-Chișinău este la ultima etapă de verificare și expertizare. Imediat după aprobarea acestuia, fiind planificate procedurile necesare exproprierii terenurilor afectate de construcția liniei electrice, consultarea publicului din localitățile afectate de proiect și pregătiri premergătoare pentru a începe lucrările în teren.

Valoare totală a proiectului este de 61 milioane de euro.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?