X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1412

Cum evoluează prețurile la carburanți în Moldova

24 iun. 11:49   Economie
8708 0

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat luni, 24 iunie, noul preț maxim al produselor petroliere de bază de tip standard, care va intra în vigoare de mîine.

Astfel, prețul maxim al benzinei A-95 va fi de 24 lei 54 bani (cu 10 bani mai mult) per litru, iar al motorinei fără denumire comercială - 21 lei 25 bani (cu 15 bani mai mult), relatează Noi.md.

Amintim că începînd cu 1 septembrie 2021, ANRE reglementează prețurile doar pentru benzina A-95 și motorina fără denumire comercială. Totodată, este interzisă vînzarea cu amănuntul a produselor petroliere de bază de tip standard la benzinării la un preț mai mare decît prețul maxim stabilit de ANRE.

Fiecare benzinărie poate stabili de sine stătător prețurile pentru alte tipuri de carburanți. Benzinăriile sînt autorizate să vîndă cu amănuntul alte tipuri de produse petroliere de bază, cu excepția celor pentru care ANRE stabilește prețuri maxime, numai dacă aceeași benzinărie vinde și produse petroliere de bază de tip standard.

1
1
0
2
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав