X 
Arşiţa stiri: 169
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Prețul carburanților în Moldova continuă să crească

25 iun. 11:48   Economie
4295 0

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat marți, 25 iunie, noul preț maxim al produselor petroliere de bază de tip standard, care va intra în vigoare de mîine.

Astfel, prețul maxim al benzinei A-95 va fi de 24 lei 61 bani (cu 7 bani mai mult) per litru, iar al motorinei fără denumire comercială - 21 lei 35 bani (cu 10 bani mai mult), relatează Noi.md.

Amintim că de la 1 septembrie 2021, ANRE reglementează prețurile doar pentru benzina A-95 și motorina fără denumire comercială. Totodată, este interzisă comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere de bază de tip standard la benzinării la un preț mai mare decît prețul maxim stabilit de ANRE.

Fiecare benzinărie are dreptul de a stabili independent prețurile pentru alte tipuri de carburanți. Benzinăriile sînt autorizate să vîndă cu amănuntul alte tipuri de produse petroliere de bază, cu excepția celor pentru care ANRE stabilește prețuri maxime, numai dacă aceeași benzinărie mai vinde și produse petroliere de bază de tip standard.

0
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав