X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Credit de pînă la 2 milioane de lei pentru fermieri

27 feb. 22:10   Economie
1517 0

În căutarea noilor mecanisme de finanțare pentru fermieri.

La Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare s-a constituit un grup de lucru, responsabil de identificarea soluțiilor pentru problemele agricultorilor și producătorii de cereale, cu accent pe crearea unui nou produs de creditare de pînă la 2 milioane de lei.

După cum s-a anunțat săptămîna trecută, astăzi, la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare s-a desfășurat ședința de constituire a unui grup de lucru, format din agricultori, reprezentanți ai MAIA, Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, Ministerului Finanțelor, Ministerului Economiei și Digitalizării, precum și Inspectoratului Fiscal de Stat. Rolul acestuia este de a identifica soluții pentru problemele enumerate de agricultori și producătorii de cereale.

În cadrul întîlnirii, s-au definit obiectivele și direcțiile de acțiune pentru perioada următoare, cu accent pe crearea unui produs nou de creditare pentru sectorul agricol. Valoarea propusă pentru credit este de 2 milioane de lei.

Produsul va fi transmis spre examinare băncilor comerciale de către Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, astfel încît produsul final să fie ajustat la realitățile pieței și să răspundă eficient nevoilor sectorului agricol.


Un alt subiect de discuție a fost legat de aspectele referitoare la rambursarea TVA. Mai multe propuneri au fost discutate și urmează să fie înaintate Ministerului Finanțelor spre examinare.

Menționăm că, pe 23 februarie, după o dimineață cu proteste, agricultorii protestatari au avut o nouă discuție cu ministrul Agriculturii, cu reprezentanții ODA și băncile comerciale. Aceștia urmau să se stabilească mecanismul și felul în care vor fi oferite creditele de 500.000 de lei garantate de stat. Atunci s-a anunțat că de marți (27 februarie) își va începe activitatea un grup de lucru care va analiza punctat problemele agricultorilor.

0
0
2
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?