Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Cînd va fi finalizată construcția drumului de ocolire a orașului Vulcănești

24 noi. 2023,, 17:00   Economie
2241 0

Construcția drumului de ocolire a orașului Vulcănești, pe traseul M3 ChișinăuComrat – Giurgiulesti – frontieră cu România, se preconizează a fi finalizată în februarie 2026.

Despre acest lucru a comunicat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care a mers astăzi să vadă progresul lucrărilor care se desfășoară acolo.

El a amintit că acest segment de aproape 9 kilometri va ajuta transportatorii și companiile care exportă produsele noastre prin portul de la Giurgiulești. După finalizarea lucrărilor, drumul spre port va fi mai rapid, mai comod și va reduce costurile de transport.

Drumul de ocolire va avea un impact pozitiv și asupra celor 12000 mii de locuitori ai Vulcăneștiului: mașinile de mare tonaj nu vor mai trece prin centrul orașului, va fi mai puțin zgomot și mai puțină poluare.

”Am vorbit cu antreprenorii: finalizarea lucrărilor este planificată pentru luna februarie 2026”, a menționat Spînu, dorindu-le drumarilor spor la muncă.


Construcția drumului de ocolire a orașului Vulcănești este realizată de către compania ucraineană "Автомагистраль Юг" (LLC Automagistral Pivden), cu care a fost semnat un contract la 13 iunie 2023 pentru efectuarea lucrărilor de construcție corespunzătoare la drumul M3 Chișinău-Comrat-Giurgiulești-frontiera cu România (drumul de ocolire Vulcănești).

1
1
1
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?