X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499

Chicu: „Moldtelecom” și „Calea Ferată” nu se regăsesc în lista de privatizări

7 feb. 2020,, 10:14   Economie
2495 0

Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, anunță că Agenția Proprietății Publice a făcut o evaluare a întreprinderilor de stat și a prezentat o listă cu cele care pot fi supuse procedurii de privatizare.

Șeful cabinetului de miniștri susține că lista conține unele întreprinderi care deja de mult timp sînt propuse pentru de privatizare. Totodată, Ion Chicu anunță că „Moldtelecom” și „Calea Ferată din Moldova” nu se regăsesc în lista respectivă, dezmințind anumite speculații din spațiul public, transmite noi.md cu referire la IPN.

De asemenea, premierul declară că din această listă nu fac parte nici rețelele de distribuție a energiei, nici nodul hidraulic de la Costești. „Întreprinderi pe care noi le considerăm strategice nu se regăsesc în lista pentru privatizare. Acolo sînt întreprinderi care practică activități care nu corespund profilului statului”, a declarat Ion Chicu în cadrul emisiunii „Acces direct” de la postul NTV Moldova.

„A trecut sau n-a trecut momentul privatizării „Moldtelecom” eu nu vreau să mă expun. Tot timpul sînt pe piață conjuncturi care sînt mai bune sau mai puțin prielnice... Un moment bun pentru privatizare, dacă va trebui de privatizat, o să mai fie, acum nu este”, a explicat Ion Chicu.

Șeful cabinetului de miniștri susține că procedura de privatizare a întreprinderii „Metalferos” trebuie să fie transparentă, cu licitație. „Dacă nu anul acesta, atunci la anul trebuie privatizată. Acest activ nu trebuie să rămînă în mîinile statului”, a adăugat premierul spunînd că mai există și multe alte întreprinderi de stat care trebuie supuse privatizării. Potrivit lui, în bugetul pentru anul 2020 sînt planificate 700 de milioane de lei din privatizări.

Totodată, Ion Chicu a anunțat că rămîne optimist că Republica Moldova va putea avea un nou program cu Fondul Monetar Internațional. „Trebuie să-l finalizăm pe acesta, o să fie bordul directorilor FMI pe 16 martie, pe 20 martie finalizăm acest program și în aprilie eu cred că va veni misiunea care va efectua o evaluare a necesităților pentru un nou program”, a notat prim-ministrul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?