Eurovision stiri: 492
Transnistria stiri: 1304

Cele mai mari bănci din Moldova au stopat activitățile cu sistemul de transfer de bani Unistream

25 iul. 2023,, 16:12   Economie
5136 0

Mai multe bănci importante din Republica Moldova au stopat activitățile cu sistemul de transfer de bani Unistream pentru o perioadă nedeterminată.

Moldova-Agroindbank, Moldinconbank și Victoriabank, care au cele mai mari active și o rețea de sucursale în țară, au informat un corespondent TASS despre suspendarea serviciilor în sistemul Unistream.

Despre suspendarea lucrului cu sistemul rus de transfer de bani Unistream raportat la Noi.md și Fincombank.

La 20 iulie, autoritățile americane au impus sancțiuni împotriva a încă cinci instituții de credit rusești. Astfel, pe listă figurează băncile Tinkoff, Loko Bank, Banca Comercială Socială din Sankt Petersburg, Solidarnost și Unistream. Washingtonul se așteaptă ca aceste măsuri să limiteze accesul Moscovei la sistemul financiar global.

Anterior, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că Chișinăul nu se va alătura sancțiunilor occidentale, deoarece acestea ar afecta mai mult republica însăși decît Rusia. În același timp, ea a subliniat că băncile și transportatorii aerieni moldoveni respectă sancțiunile și că guvernul nu va ajuta Rusia să le ocolească în comerț.


7
1
1
1
33

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?