X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4055

Ce spune Vladimir Bolea despre majorarea prețului la ulei

11 apr. 21:31   Economie
4648 0

Ministrul Agricuturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, vine cu asigurări că nu există o criză pe piața ce se ocupă de procesarea semințelor de floarea soarelui.

Asigurările au fost făcute la emisiunea „Realitatea de Privește” , transmite realitatea.

„Nu există premise pentru majorarea de prețuri la uleiul, care este consumat de cetățenii din Republica Moldova. La Ministerul Agriculturii au avut loc 2 ședințe și au participat producătorii și procesatorii. Joi vom avea o a treia ședință la care noi vom pune punctul. Deci pînă joi compania procesatoare și producătoare de ulei trebuie să finalizeze procesul de achiziție a cantităților angro, după care vom vorbi cu agricultorii pașii următori”, a declarat Vladimir Bolea.

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) asigură dialogul dintre producătorii de floarea soarelui. Se întîmplă după ce întreprinderea „Floarea Soarelui” a anunțat că îți suspendă activitatea. Autoritatea centrală precizează că informațiile despre lipsa stocurilor de semințe pentru producerea uleiului reprezintă doar speculații.

Luni, 8 aprilie, Ministerul Agriculturii a desfășurat cea de-a doua rundă de discuții dintre producătorii de semințe de floarea soarelui și compania procesatoare S. A. Floarea Soarelui, care și-a suspendat activitatea din lipsa de materie primă.


Următoarea întrevedere de acest gen este programată pentru joi, 18 aprilie 2024. MAIA notează că pînă atunci s-a agreat ca S. A. Floarea Soarelui să efectueze plățile restante, să elaboreze și să prezinte agricultorilor oferta de preț pentru cantitățile de semințe autohtone disponibile în țară pentru contractare, precum și termenele de plată.

0
0
1
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?