Transnistria stiri: 1417
Eurovision stiri: 504

Ce fel de garanții are nevoie Tiraspolul

28 feb. 11:24   Economie
2485 0

Tiraspolul are nevoie de garanția că noua versiune a Codului Vamal nu va egala agenții economici din Transnistria și Moldova, de exemplu, în domeniul TVA.

O astfel de opinie a exprimat pentru portalul Noi.md politologul și fostul deputat al Consiliului Suprem al autoproclamatei RMN, Anatolii Dirun.

El a amintit că astăzi întreprinderile transnistrene care importă produse din Uniunea Europeană, China și alte țări au o anumită formulă favorabilă și nu plătesc TVA, deoarece achită anumite taxe, impozite la bugetul regional, din care se plătesc salarii și pensii.

"Unde, cum și cît - aceasta este o discuție separată. Dar Transnistria are nevoie de garanții pentru a nu pierde aceste privilegii care încă există", a declarat Anatolii Dirun.

În opinia sa, Tiraspolul speră, de asemenea, că guvernul Moldovei va reuși să impună un moratoriu asupra deciziei sale de a percepe taxe vamale de la agenții economici transnistreni în bugetul Republicii Moldova și să înghețe acest mecanism.

Dar dacă acest lucru va fi realizat sau nu, vom vedea în viitorul apropiat.


Trebuie amintit că astăzi, la Tiraspol a început cel de-al VII-lea Congres al așa-numiților deputați de toate nivelurile - un forum al reprezentanților poporului care se întrunește pentru a discuta probleme actuale și a adopta decizii care vizează dezvoltarea în continuare a autoproclamatei RMN.

În cadrul Congresului se planifică discutarea situației politice și socio-economice din Transnistria.
Declarația și rezoluția adoptate în cadrul celui de-al VII-lea Congres al deputaților de toate nivelurile ai autoproclamatei RMN vor fi trimise participanților la formatul de negocieri "5+2" și organizațiilor internaționale.

2
0
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?