Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Cât costă, în mediu un metru pătrat în case noi în Chişinău?

9 oct. 2018,, 16:46   Economie
13914 0

Rezultatele analizei pentru luna septembrie 2018.

Vara este o perioadă relativ liniștită pentru piața imobiliară și de obicei vara sunt încheiate mult mai puține contracte de vânzare-cumpărare de apartamente, iar prețurile imobiliarelor nu se schimbă în mod special în această perioadă a anului. Dar din momentul când începe toamna se poate observă cum situația se schimba în mod opus, numărul de încheiere a contractelor imobiliare se afla în creștere rapidă, împreună cu cererea de căutare pentru locuințe.

Potrivit datelor serviciului on-line pentru alegerea imobiliarelor noi Flatfy în Moldova, astăzi există posibilitatea de a cumpăra un apartament în 223 de ansambluri rezidențiale noi din Chișinău, care sunt oferite de companiile de construcții din țară.

Prețul mediu pentru un metru pătrat din apartamente în blocuri noi din Chișinău, conform rezultatelor analizei pieței imobiliare din luna septembrie 2018 este de 620,3 €.

Dacă se compara costul imobiliarelor noi în conformitate cu sectoarele capitalei, atunci la cel mai scump preț sunt oferite locuințele noi de la sectorul Râșcani, în cazul în care costul unui metru pătrat, în mediu se egalează cu 665,5 €, iar cel mai ieftin sector pentru viața din punct de vedere a prețurilor este sectorul Telecentru, unde un pătrat în mediu costă de la 532 €.


Costul mediu al locuințelor în sectoarele Chișinăului:

Râșcani: 665,5 € / mp;

Centru: 646,3 € / mp;

Buiucani: 610,1 € / mp;

Botanica: 563,7 € / mp;

Ciocana: 558,2 € / mp;

Telecentrul: 532 € / mp.

Dacă se compară costul apartamentelor în casele noi deja construite și în cele, care încă sunt în stadie de construcție, prețul apartamentelor finisate sigur ca este mai scump.

În casele noi construite și date în exploatare, metrul pătrat va costa 623,6 €. În casele din Chișinău, care sunt finalizate în anul 2018, precum și cele care sunt aproape de finalizare și vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an, prețul mediu este de 610,1 €. În Complexele rezidențiale, care se construiesc și vor fi finalizate în 2019, prețul mediu a unui metru pătrat este de 584.4 €. Și dacă mai așteptați mai mult timp, ca să cumpărați un apartament într-o clădire nouă, a cărei finalizare este programată în anul 2020+, atunci costul mediu va fi minim – doar 530,3 € pentru un metru pătrat.

Astfel, putem face o concluzie sigura ca cu cât mai mult se așteaptă sfârșitul construcției, sau mai degrabă de spus, darea în exploatare a unui complex rezidențial, cu atât mai mic va fi prețul pentru un metru pătrat. Dar, dacă merge vorba de a ezita riscurile și de a cumpăra locuințe în case noi gata construite și date în exploatare fără de a risca, atunci va trebui sa să scoată din buzunar o sumă mult mai mare.

Cel mai ieftin metru pătrat pentru locuințele noi poate fi achiziționat în Cartierul Familia din Chișinău, care este construit de Compania „Dansicons”. Aici, fiecare metru pătrat vă costă de la 420 € / m2, dar pentru familiile tinere, tineri absolvenți care nu dețin de nici un imobiliar și angajații la companiile de stat funcționează o reducere de până la 100 € / m2 pentru anumite apartamente. Prețul unui metru pătrat cu reducere începe de la 340 €. Pentru a primi acest discount trebuie doar pur și simplu să se prezinte documentele necesare, despre care dezvoltatorul scrie pe site-ul său.

Cel mai scump metru pătrat de locuit din Chișinău se vinde la un preț de 1 420 € în Complexul rezidențial „Crown Plaza Park”, care a fost dat în exploatare încă în anul 2013, și care este construit de compania „Summa”.

Din septembrie s-a început o creștere de sezon (deși nu peste tot) dar practic în toate domeniile, ținând cont de faptul că sa sfârșit vara, atunci când prețurile sunt de obicei în stare de cădere.

Vă amintim că Flatfy.com – este un serviciu online pentru căutarea și alegerea apartamentelor. Motorul de căutare Flatfy colectează toate anunțurile de vânzare și de chirie și oferă posibilitatea doar pe un singur site de a alege confortabil locuințe, dintre toate ofertele de pe piață. Flatfy operează în 37 de țări și din anul 2016 acest proiect a fost lansat în Moldova iar în octombrie 2017 a fost lansat catalogul cu clădiri noi iar în aprilie 2018 a fost lansat catalogul similar de clădiri noi în România , pe care le puteți vizualiza pe site new.flatfy.ro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?