Cabinetul de miniştri a aprobat extinderea suprafețelor ZEL

26 iul. 2018,, 15:41   Economie
2797 0

Guvernul a avizat pozitiv inițiativa legislativă privind extinderea suprafețelor zonelor economice libere - ZEL „Bălți”, ZEL „Ungheni-Business” și ZAL „Expo-Business-Chișinău”, relatează Noi.md.

„Adoptarea proiectului va contribui la atragerea investițiilor autohtone şi străine, formarea unor sectoare competitive în industrie, în baza tehnologiilor moderne şi inovaționale, utilizarea mai eficientă a patrimoniului public, precum și la dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii, crearea locurilor de muncă”, a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Proiectul de lege prevede şi optimizarea unor teritorii ale ZEL-lor, inclusiv impulsionarea dezvoltării acestora prin eficientizarea utilizării spațiilor. Potrivit responsabililor Ministerului Economiei și Infrastructurii, noile amendamente vor contribui semnificativ la crearea unui mediu investițional atractiv pentru investitorii străini și autohtoni, factor important pentru creșterea investițiilor în cadrul ZEL.

Conform datelor statistice, volumul total al investițiilor în ZEL, la sfîrșitul anului 2017, a constituit circa 350 milioane de dolari, în creștere cu 22,7% față de aceeași perioadă a anului 2016. Totodată, volumul total al vînzărilor nete a producției industriale, fabricate de către rezidenții ZEL, în perioada ianuarie-decembrie 2017, s-a majorat cu 49,1%, comparativ cu anul 2016 și a constituit 6603,8 milioane de lei. Anul trecut, numărul de angajați ai rezidenților ZEL a fost de 11926 de persoane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?