X 
Transnistria stiri: 1327
Eurovision stiri: 494

Bolea: Precipitațiile abundente și omăt recentă aduc semne bune pentru agricultura din anul viitor

30 noi. 2023,, 12:30   Economie
1590 1

Precipitațiile abundente din ultimele săptămîni și omăt de duminică sînt semne bune pentru agricultura din anul viitor, a declarat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, la TVR Moldova.

Potrivit oficialului, primele două luni ale toamnei au fost secetoase, iar omăt și precipitațiile abundente din luna noiembrie au îmbunătățit prognozele agricole pentru anul viitor, transmite radiomoldova.

„Dacă privim ce se întîmplă afară este foarte îmbucurător, omăt, ploaia, au fost și ploi care practic au acoperit toată Republica Moldova, omăt, din păcate nu a acoperit toată țara, dar vorbim de precipitațiile care au fost foarte abundente. Primele două luni ale toamnei au fost destul de secetoase, acest lucru a adus un pic de disperarea pe dimensiunea agricolă. Acum, vorbim de posibilitatea unui început de an agricol bun, semnele sînt bune, dar în agricultură se spune că roada se numără doar atunci cînd este în depozit”, a declarat Vladimir Bolea.

Vladimir Bolea a mai subliniat că în anul 2024 Agenția Franceză de Dezvoltare va oferi 40 de milioane de euro pentru reabilitarea sistemelor de irigare. Astfel, agricultorii trebuie să demonstreze că activitatea lor economică le va permite să întrețină aceste sisteme, să le repare din cont propriu, în caz de necesitate, și să remunereze personalul care le gestionează.

2
1
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?