X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

A fost creată o comisie de cercetare pentru proiectului de construcție a liniei electrice Bălți-Suceava

5 iun. 15:45   Economie
2264 0

Comisia de cercetare prealabilă pentru implementarea proiectului de construcție a liniei electrice aeriene 400 kV Bălți-Suceava și extinderea stației electrice Bălți 400 kV, a fost instituită astăzi, prin votul membrilor Executivului.

Totodată, a fost aprobată componența Comisiei, din care face parte Secretarul de Stat al Ministerului Energiei, Constantin Borosan, reprezentanți ai ministerelor, președinți de raioane și primari ai localităților în a căror rază teritorială urmează să se desfășoare lucrările.

Comisia va stabili argumentele privind necesitatea declarării utilității publice de interes național a lucrărilor de construcție a LEA 400 kV Bălți-Suceava, avînd în vedere că proiectul are ca scop fortificarea și dezvoltarea sistemului electroenergetic al țării, prin dezvoltarea infrastructurii energetice.

Construcția LEA 400 kV Bălți-Suceava se încadrează în obiectivele proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și Romînia, Faza II, fiind una dintre măsurile necesare pentru creșterea nivelului de securitate energetică a țării noastre. În mod special, proiectul va contribui la consolidarea rolului Republicii Moldova de culoar de tranzit al energiei electrice, prin construcția unor noi linii de interconexiune, conectarea la sistemul ENTSO-E și consolidarea rețelei interne de transport al energiei electrice.

Termenul de realizare a proiectului este stabilit pentru trimestrul IV al anului 2027, iar valoarea totală a acestuia se estimează la 77 de milioane de euro.


În total, Republica Moldova va fi interconectată cu Romînia prin trei linii electrice aeriene: Isaccea - Vulcănești - Chișinău, Bălți - Suceava și Strășeni - Gutinaș.

2
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?