X 
Eurovision stiri: 490
Transnistria stiri: 1301

3,1 milioane dolari SUA pentru dezvoltarea agriculturii durabile

2 iun. 2022,, 07:59   Economie
2317 0

Executivul a votat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de Grant dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), destinat finanțării adiționale a Proiectului “Agricultura Competitivă în Moldova” (MAC-P).

În acest scop, din sursele Fondului Global de Mediu, vor fi acordate țării noastre 3,1 milioane dolari SUA, pentru extinderea activităților care vizează încurajarea aplicării practicilor managementului durabil al terenurilor, realizarea transferului de cunoștințe, integrarea măsurilor extinse de protecție și conservare a solului.

În baza Acordului, producătorii agricoli vor putea beneficia de programe de informare și cofinanțare pentru adoptarea practicilor agricole durabile și a tehnologiilor prietenoase mediului, în vederea creșterii productivității agricole și gestionării corecte a resurselor naturale. Totodată, Acordul stabilește că vor fi realizate activități de reabilitare a fîșiilor forestiere antieroziune în regiunea de Nord a țării, fiind oferite simultan oportunități pentru ocuparea și remunerarea forței de muncă rurale.

Acordul de Grant reprezintă a patra finanțare adițională pentru Proiectul “Agricultura Competitivă în Moldova”, iar perioada de implementare este pînă la sfîrșitul anului 2024.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?